En tur i hængekøje

Af de mange måder du kan sove dig sund på – er en tur i hængekøjen klart i top 3. For hvem vil ikke falde i søvn til lyden af fuglefløjt og brumbasser, der dovent flyver i den varme sol med duften af lavendel og roser til. Idyllisk og sundhed helt ned i sjælen. Tag en tur på landet og tag din hængekøje med.

Har du ikke en hængekøje, så er dette her alle tiders mulighed for at finde god inspiration – det første skridt til at sove dig sund – hele dagen. Du kan også tænke på en hængekøje med stativ – som er endnu nemmere. Så er det ligesom med vasketøjet – det er bare at slå stativet op og lægge dig tilrette. Det er lækkert at drømme sig op i hængestolen – eller vide at den er på vej med pakkepost. Så kan du lægge dig selv til tørre.

Brug alle sanserne

Når du så har lagt dig tilrette, så er der eventyrlig mange gode måder at finde roen. Først og fremmest er meditation en rigtig god måde at få kroppen i hvile. Det er nemlig ikke meningen at du skal sove om dagen. Men lære din krop at slappe af, så du om aftenen er naturlig træt og slapper af helt fra start. I hængekøjen behøver du ikke din mobil eller en højtaler. Musikken er fra naturens hånd – og mindfulness er endnu en nøgle. En nøgle til at lukke dine sanser op.

Duft, lyd og følesans

Det hele kommer nærmest af sig selv som du ligger der. Solen og skyggerne leger med din følesans. Blæsten spiller ind og alle taktile sanser bliver vækket. Fokuser på dem en efter en. Varme, kulde og bevægelse. Mærk dem uden at tænke på dem. Lugtesansen vil om sommeren blive bombarderet. Her er lavendel, roser og syrener næsten umulige at skelne fra hinanden. Du kan både nyde det samlede indtryk eller skelne dem fra hinanden. Det søde blide rose eller den kraftige syren. Den let bitre og syrlige lavendel der ligger lige under. Drøm dig væk som til lyden af brumbassernes brumlen og fuglenes fløjten og kvidder.

Drømmeland – en gratis rejse

Du kommer på mange måder længere – ved bare at blive liggende og nyde de mange indtryk. Bliv i nuet og lad være med at dvæle ved fortid. Lad være med at lægge planer – men bare nyd den stille svajen. Du er fri for tyngdekraften, du er fri som en fugl – bare svæv. Ønsker du sig også en hængekøje? Så er det bare om at bestille en nu. Det er sund på en stille måde.